Moderne mand
24 april, 2019

3 gode råd til når du skal finde den rigtige skjorte på nettet

By Billig-Mode.dk

Har du også svært ved at finde den rigtige størrelse skjorte på nettet? Eller kigger du kun efter om skjorten er S, M eller L størrelsen? Du kan gøre det endnu nemmere at finde den rigtige skjorte med disse 3 gode råd. Vidste du at f.eks. ved at måle både hals og ærmerne, så er du godt på vej til at finde den rigtige skjorte? Læs mere om det her.

Det skal gå hurtigt på nettet og skræddersyede skjorter eller jakkesæt er ikke det, der falder dig først ind. Du vil heller ikke ud i butikken og prøve den. Hvad gør du så? Især hvis din figur er lidt atypisk og din størrelse skjorte ikke passer ind i de normale S, M og L-kategorier.

Det er et problem, som vi herunder giver tre gode råd til at få løst.

1. Find ud af om du er standard eller slim fit.

Som sagt kan der være stor forskel på din figur. Dertil er der skabt slim- og standardmodeller inden for skjorter. Det går i bund og grund ud på hvor tæt på kroppen, skjorten skal sidde.

  • Standard fit er åndbare og skabt sådan, at de føles større i toppen og smallere i bunden. De er også længere, så de kan tages ned i den buks, du har på.
  • Slim fit er syet mere tæt til kroppen end standard fit. Armhulerne sidder højere oppe, så der ikke ses noget overskudsstof mellem ærmerne og kroppen. De er også længere, så de kan tages ned i den buks, du har på.

2. Tag dine mål ved halsen og ærmerne.

Du skal huske at måle både din hals’ omkreds og din ærmelængde. Når du har disse to mål på plads, så er du godt på vej til at finde den rigtige skjorte. Husk at bruge et bøjeligt målebånd!

  • Mål halsen

Du måler rundt om din hals ved at måle lige under adamsæblet midt på halsen.

  • Mål ærmelængden

Du måler din ærmelængde ved at begynde omme på ryggen øverst mellem skulderbladene. Derefter trækker du målebåndet ud til skulderen – for dernæst at fortsætte ned langs ydersiden af armen, forbi albuen, indtil du kommer til den første knor på din tommelfinger.

3. Find din stil og derefter din farve.

Det er ofte svært at vurdere skjorternes farve på nettet, men også hvordan stoffet mærkes, eller hvor tyk den egentlig er. Hvis du køber den til et bestemt arrangement, er der dermed også bestemte faktorer at holde sig for øje. Her er tre forskellige stile og farver til forskellige lejligheder:

Business skjorten

Det traditionelle valg i forretningssituationer er det konservative valg. Hvis du skal til jobsamtale, er det hvide skjorter med en lys nuance af andre farver –”off-white” farver, hedder de. De andre velvalgte farver til disse situationer er lysegrå eller lyseblå. De er neutrale farver, hvilket spiller godt sammen, når forhandlinger skal føres og nås i mål.

Festlige og utraditionelle farver

Festlige farver er ukonventionelle farver og lyse farver, gerne en mønstret skjorte, hvis det er en afslappet fest. Her tæller alle farver indenfor kategorier som pastelfarver eller lyse, grønne, orange og pink farver. Hvis du føler dig glad med den på, bliver de andre omkring dig smittet med dit festlige humør. 

Business casual skjorter

Det daglige arbejde råber på en business casual skjorte. Den skal klæde dig – uden at du virker alt for formel. Vælg en skjorte, som blander to eller tre farver, det kunne være blå, grøn eller grå. Så får du en blanding af business skjorten og den festlige skjorte.

Hvis du har lyst til at prøve de skarpeste skjorter i 2019 og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik eller find skjorterne på Tøjeksperten.dk