Flotte læber
21 februar, 2022

3 grunde til at bruge læbepleje

By Billig-Mode.dk

Læbepleje, læbebalsam eller læbepomade – kært barn har mange navne! Vi ved, at vi kan bruge det, når vores læber er tørre og gør ondt, men er der andre grunde til, at bruge læbepleje? Læs mere her i artiklen og bliv klogere læbeplejens mange fordele! Yderligere vil vi prøve at forklare dig lidt om, hvad læbepomade består af, og hvorfor det har så stor effekt på dine læber.

1. Forebyg mod tørre læber

Der er ingen tvivl om, at det er irriterende og meget ubehageligt at have tørre læber. Specielt er det skrækkeligt, når man får en rift lige ved mundvigen. Hver gang man snakker, gaber, griner eller åbner munden af anden årsag, sprækker riften på ny og sviger mere og mere for hver gang, det sker.

Du er nok vant til at bruge læbepomade, når dine læber er tørre, men vidste du, at du kan forebygge de tørre læber? Hvis du bruger en god og fed læbepomade ofte, kan du undgå at få disse grimme og ubehagelige rifter.

2. Forebyg mod solbrændte læber

Mange tror fejlagtigt, at det er vigtigt at forebygge mod tørre læber, når vinden raser og der er minusgrader udenfor. Dog er dette ikke sandt! Det er mindst lige så vigtigt at bruge læbepomade, når solen skinner kraftigt.

Dine læber er nemlig særligt sårbare for solens stråler, hvilket mange ikke er klar over. Du kan bruge en almindelig læbepomade for at beskytte dine læber mod rifter og lignende. Dog kan du også med fordel investere i en læbepomade som indeholder solfaktor.

3. Få skinnende læber

Læbepomade er ikke blot effektivt mod tørre læber, hvad end du skal ud i solens stråler eller ud i kuldens vind. Læbepomade giver ligeledes dine læber et flot skinnende look, som mange finder tiltalende. Du kan sågar investere i en læbepleje, som indeholder gloss. Det betyder, at dine læber vil blive ekstra skinnende og læbepomaden vil ofte holde det skinnende look i meget længere tid.

Hvordan virker læbepomade?

Læbepomade er lavet af produkter, som danner et fedtstof. Disse produkter, som fedtstoffet er produceret af, er ofte former for voks fra eksempelvis bivoks, plantevoks eller voks som er dannet fra diverse olier.

Fedtstoffet beskytter læberne, når du påfører det og holder samtidig på læbernes naturlige fugt. Nogle læbepomader kan også decideret tilføje fugt til læberne, hvis du har problemer med, at dine læber ofte tørre ud.

Læbepomade er uden tvivl værd at prioritere – specielt når du bevæger dig udenfor, hvor dine læber er eksponeret for både sol og vind!