Familie viser deres sokker frem
13 marts, 2020

Ankelsokker med farver, fryns og til fest: Pift outfittet op for under 50 kr.

By Billig-Mode.dk

Der var engang, hvor sokker bare var noget vi tog på fødderne inden vi gemte dem væk i skoene. Men den tid er fordi. Nu taler vi om sokkemode som vi taler om accessories: De små detaljer der kan gøre hele forskellen for udtrykket i dit outfittet og som kan pifte et casual look op med en cool detalje i farver, striber – eller med måske med glitter? Sokker er en fed detalje i støvlen, sandalen eller i dine snickers. Og så kan de anskaffes for ganske få penge.

Selvom du køber billige ankelstrømper, kan du sagtens finde nogle af god kvalitet og materiale der kan holde til mere, end du tror. Du kan få dem i behageligt bomuld eller et miks af bomuld og polyamid, der gør sokken både enorm slidstærk og tilpas elastisk. Når der er polyamid i sokken betyder det også, at sokken krøller mindre og bliver ved med at se pæn ud selv efter mange vaske.

I dag skal sokker og ankelsokker vises frem

Da jeg var teenager og det var sommer og varmt kunne min far finde på at hoppe i shorts og sandaler – og tage sokker på i sandalerne! Det var SÅ pinligt og jeg ville ikke gå sammen med ham på gaden. Men i dag kan man argumentere for, at min far (som så mange andre fædre) var forud for sin tid, tænk engang. For i dag må vi hellere end gerne vise vores sokker frem i sandalen eller i stiletten. Kim Kardashian gør det, Kanye West gør det og dem med fingeren på mode-pulsen gør det. Det er med andre ord mere cool end det er kikset at vise sokken frem. Derfor behøver ankelsokken heller ikke længere at være i diskret sort eller hvide farver: Den må være sprudlende, stribet, et miks af farver, med frynser eller glitter. Alt efter hvilket outfit man har på, er det altid muligt at pifte det op med sokker på den ene eller den anden måde. Har man for eksempel nederdel på med høje støvler, er det på mode at have knælange sokker på til, der går en anelse højere op end støvlen. Er man casual i et par sneakers og denimshorts, kan sokker i farver virkelig gøre meget for udtrykket i ens outfit. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til udbud og muligheder for give tøjet en opsigtsvækkende pift med sokker og ankelsokker med farver, fryns og figurer på.  

Oprindeligt var sokker kun for de adelige

Vidste du i øvrigt, at sokker har eksisteret siden stenalderen, og længe før t-shirts og bukser? De kan spores helt tilbage til omkring 5000 f.v.t. og arkæologiske fund vidner om, at de dengang var lavet af dyrehud og skind. I gamle dage var det ikke alle forundt at eje sokker, i lang tid var det kun de adelige der bar denne luksusbeklædning. Med industrialiseringens indtog i Europa blev sokker allemandseje – og i dag er de kommet på mode igen.