silketørklæde
27 juli, 2018

Derfor skal du vælge et silketørklæde

By Steflinkmester

Har du et silketørklæde? Hvis ikke, så se her, hvorfor du ikke kan leve uden et silketørklæde. Har du allerede et, så læs mere om, hvorfor du har valgt det helt rigtige.

Luksuriøs udstråling med et silketørklæde

Silke har altid været et tegn på en luksuriøs livsstil. Helt tilbage til dets oprindelse var det forbeholdt for kejsere, kejserinder, kongelige og adelige. Som tiden gik, blev det mere almindeligt i forskellige sociale lag og rundt i verden. Silken har dog stadig en luksuriøs udstråling, der giver udtryk for at være velhavene og have stil. Tørklæder lavet af silke er en skøn tilføjelse til dit outfit, der med sit lækre design vil give dig et sofistikeret look, andre ville gøre alt for at udstråle.

Enestående egenskaber

Du er nok ikke klar over det, men silke har faktisk en masse fantastiske egenskaber udover at give en luksuriøs udstråling. En særlig egenskab er, hvordan det formår at være kølende, når det er varmt, og omvendt har en varmende effekt, når det er koldt. Det er derfor anvendeligt både om sommeren og om vinteren, da silkens egenskaber sørger for at tilpasse sig din kropstemperatur.

Et tørklæde i silke vil altid give dig en behagelig følelse både fra temperaturtilpasningen, men også fra den bløde fornemmelse stoffet giver. Silke har været en del af tøjbranchen i flere årtusinder, hvilket giver udtryk for et tidløst materiale, der altid vil have en klassisk og elegant udstråling. Silkestof er glat og har en skinnede glans, der er helt uimodståelig. Det vil med garanti give dit outfit et ekstra tvist af stil og elegance, som er en egenskab, du ikke får ved mange andre stofmaterialer.

En sidegevinst ved et tørklæde, der er lavet af silke, er, at silke har en fantastiske styrke. Den har en styrke, der kan sammenlignes med stål. Du får derfor et tørklæde, der er ufattelig stærkt og holdbart. Et tørklæde af silke har du derfor nærmest hele livet.

Hvad er silke egentlig?

For at undgå en alt for teknisk forklaring får du her en mere enkel beskrivelse. Se det som en form for fun-fact, da det faktisk er lidt vildt, hvordan det bliver lavet. Silke er lavet af fibre, der kommer fra en silkesommerfugls larve. Larven laver en tråd af fibre, når den skal lave sin puppe, mens den udvikler sig til en sommerfugl. Helt enkelt bliver silke lavet fra fibrene fra larvens kokon. Umiddelbart lyder dette måske lidt som en usædvanlig proces, men det er faktisk en meget fin proces, hvor der anvendes tekniske processer for at bibeholde de gode egenskaber, silken har.

Et væld af farver og mønstre

Silkens alsidige egenskaber gør det muligt at lave tørklæder i alverdens farver og mønstre. Der findes uendeligt mange designs. Der er derfor noget til enhver smag og stil. Der er både de diskrete mønstre, hvor det er silkestoffet, der er helten, og mønstre, der er mere modige og iøjnefaldende. Vil du have lidt af det hele, så finder du mange forskellige styles, farver og mønstre hos Pashminawear.