Minymo flyverdragt
31 august, 2013

Flyverdragt test – De bedste flyverdragter

By Billig-Mode.dk

REIMA flyverdragt Minymo flyverdragt MOLO flyverdragt

ForhandlerFlyverdragterLæs mere / Gå til forhandler
Denne forhandler har et stort udvalg af flyvedragter fra følgende mærker: CeLaVi, Danefæ, Ej Sikke Lej, Minymo, MOLO, Reima og Småfolk.

Vi er ikke altid lige heldige med vejret i Danmark, så derfor kan det være en god idé at kigge på flyverdragter til børnene allerede nu. Der går ikke længe, før vi går ind i en periode med lave temperaturer, hvor overtøjet skal skiftes ud. Det vil med andre ord snart være tid til at få gemt sommertøjet væk og få noget varmere tøj frem fra skabet som f.eks. en flyverdragt.

Flyverdragt – Bedst i test

Jeg har utallige gange fået mails fra forældre, der ønsker en test af flyverdragter for at finde den bedste af den bedste. Vejret og temperaturen ændrer sig meget snart nedad i Danmark, og derfor mener jeg det er på rette tid med en artikel om flyverdragt. Ikke desto mindre er det klogt at være forberedt på de lave temperaturer og få købt en flyverdragt til sit / sine børn i god tid. Jeg mener der er et godt grundlagt for denne test, der er rigtig mange flyverdragter fra et utal af mærker, som svinger enormt meget i kvalitet, design, åndbarhed, pris m.m.

Jeg har stiftet bekendskab med rigtig mange flyverdragter fra både kendte- såvel som mindre kendte tøjmærker. I denne artikel vil jeg samle op på de 5 bedste flyverdragter, som jeg har fundet frem til vha min sammenligning af flyverdragter.

Disse ting skal du være opmærksom på:

Der er en række kriterier, som du hele tiden bør have i baghovedet, når du skal købe en flyverdragt:

  • Vandsøjletryk – Der regner meget i Danmark, og det er derfor vigtigt at købe en flyverdragt, som kan holde vandet ude. Hvis du køber på nettet, så læs produktbeskrivelsen hvor du højst sandsynlig kan se hvad vandsøjletrykket er. Vandsøjletrykket er oftest angivet i mm. Hvor højere vandsøjletryk der er tale om desto bedre.
  • Åndbarhed – Dernæst er der også rigtig vigtigt at åndbarheden er god. Åndbårheden er målt ud fra hvor meget vand pr. tid og areal, der er målt til at fordampe i gennem tøjet. Åndbårheden skal derfor helst være høj, da dit barn ellers hurtigt vil kunne koge over under en flyverdragt.

Lignende artikler: Hummel flyverdragter

Minymo flyverdragter – Testvinder

Minymo Minymo flyverdragter Minymo flyverdragt

Det var rigtig svært at kåre en vinder, da vi har kigget på mange flotte flyverdragter i god kvalitet. Testvinderen er dog denne gang blevet Minymo, som har imponeret på både design, kvalitet, detaljer og prisen. Minymo er en af førende mærker indenfor flyverdragter i hele norden. Minymo er kendt for deres farverige flyverdragter med mange praktiske detaljer. Dog er det også muligt at købe Minymo flyverdragter i en neutral farve som sort eller blå. Der er kort sagt Minymo flyverdragter for enhver smag.

Kvaliteten har dog uden tvivl være den afgørende faktor til at Minymo denne gang er testvinder. En Minymo flyverdragt består af 100 % oxford nylon på ydersiden og 100 % polyester i indersiden. Oxford nylon er noget rigtig fint stof, som dog også er en smule dyrt. Minymo flyverdragterne kan desuden både tåle tørretumbling og vaskning. Vi anbefaler dog ikke at vaske flyverdragten for tit, da det kan gå udover både kvaliteten og farven. Hvis der er kommet noget skidt på den, vil man ofte komme langt med en våd klud. Såfremt du ønsker at vaske flyverdragten fra Minymo, bør du til hver en tid følge vaskeanvisningen. Minymo reklamerer desuden med at deres flyverdragter kan holde varm ned til -20C.

Jeg har før nævnt at Minymo flyverdragterne indeholder en masse praktiske detaljer, og dem vil jeg gerne komme lidt nærmere ind på. Nedenfor ser du en liste over de detaljer, der er oftest set ved Minymo flyverdragter

  • Aftagelig hætte
  • Reflekser (et plus for enhver ansvarlig forældre)
  • Foer i ærme og ben (giver god varm til kroppen)
  • Justerbar velcro ved ærmene.
  • Gode lynlåslommer

Sidst, men ikke mindst er der selvfølgelig prisen som er en vigtig faktor, når man skal købe en flyverdragt. Vi har slået fast at flyverdragterne fra Minymo er i rigtig god kvalitet, og at der er mange fine detaljer. Derfor vil prisen naturligt også være en smule højere end typiske flyverdragter. Langt de fleste Minymo flyverdragter koster 700-800 kr., men hos forhandleren vi linker til øverst i artiklen har de mange tilbud på Minymo fra kun 400 kr.

Vandsøjletryk: 8.000 mm

Åndbarhed: 4.0000 mm

Vejl. pris: 700-800 kr.

Forhandler:  Kids-World.dk

Molo

MOLO flyverdragter  MOLO flyverdragt MOLO flyverdragt

Minymo blev vinderen af vores test, men var i gennem hele forløbet i tæt konkurrence med MOLO, som også er rigtig kendte for deres flyverdragter. Sammenligner vi med Minymo, så ligger MOLO i en væsentlig højere priskategori. En MOLO flyverdragt kan koste fra 1100 kr. til 1700 kr. Åndbarheden og vandsøjletrykket er ved MOLO flyverdragter en del bedre end Minymo, men i forhold til prisen er Minymo alligevel den helt store vinder. De fleste flyverdragter fra tøjmærket MOLO er ensfarvet,  men det er også muligt at købe flyverdragter fra det kendte tøjmærke i funky farver og med sjove motiver. Når prisen er så høj, forventer man naturligvis også at kvaliteten er helt i top, og at man får noget for pengene.

kvaliteten består i de fleste tilfælde af 100 % polyester, 100 % og 100 % polyester fleece. I dette tilfælde er der primært fleece, der er det helt store plus ved kvaliteten. Normalt skal man nemlig bruge fleecetøj inde under sin flyverdragt for at holde varmen, men det skal man ikke med en molo flyverdragt. MOLO flyverdragterne har desuden en masse synlige reflekser.

Vandsøjletryk: 10.000 mm

Åndbarhed: 8.000 mm

Pris: 1100-1700 kr.

Forhandler:  Kids-World.dk

Sammenligner man med Minymo, så er åndbarheden dobbelt så god, mens vandsøjletrykket er 2000 mm højere. Dog betaler du også en væsentlig højere pris, og du må derfor gøre op med dig selv, om det er pengene værd.

REIMA

Reima flyverdragter børn  REIMA flyverdragt

En sidste meget tæt konkurrent til Minymo og MOLO er REIMA, så er et af de førende mærker indenfor flyverdragter 2013. REIMA flyverdragter ligger på nogenlunde samme prisniveau som Minymo. Flyverdragterne fra REIMA koster i de fleste tilfælde mellem 800 kr. og 1000 kr. REIMA flyverdragter kan købes i en lang række friske farver. Flyverdragterne fra dette mærke kan holde dit varm til -30C hvilket er meget imponerende. Det er godt nok sjældent, at der er -30 grader i Danmark, men det er alligevel en fordel, at man kan holde kulden ude.

Yderstoffet er af 65 % polyamide og 35 % polyurethane, mens yderstoffet er af 100 % polyamide. Der er derudover rigtig mange gode detaljer som f.eks. gummistropper under fødderne, lynlås fra hals til knæ, varmestykker ved bagdelen og aftagelig hætte.

Vandsøjletryk: 10.000 mm

Åndbarhed: 5.000 mm

Pris: 800-1000 kr.

Forhandler:  Kids-World.dk

Til prisen vil jeg mene at vandsøjletrykket og åndbarheden er yderst godt. Flyverdragterne er desuden både vind- og vandtætte.

Mere inspiration til valg af den rette flyverdragt her: http://sondagsavisen.dk/testogindkob/2012-09-21-her-er-sondagsavisens-test-af-flyverdragter/