Rejse
12 september, 2017

Fordele ved et højskoleophold

By Billig-Mode.dk

Spo1

Der er mange unge mennesker, som bruger sabbatåret på at ligge på sofaen og filosofere over livet, men der er ingen grund til at følge med strømmen. Skal dit sabbatår blive et uforglemmeligt år, kan du overveje at tage på højskole et sted i verden.

Såfremt du har en ven, mor, kollega eller bror, som har været på højskole, kan du spørge personen, hvad han / hun synes om opholdet. De fleste mennesker taler positivt om det at gå på højskole, så måske er det også noget for dig. Du kan i første omgang blive klogere på, hvorfor det er fordelagtigt at tage på højskole.

Hermed en liste over de mest nævneværdige fordele

  • Du får nye venner – Det er umuligt at gå på højskole uden at komme til at møde en masse hidtil ukendte mennesker. Det kan virke overvældende i starten, men du kan ikke desto mindre forvente, at du kommer til at knytte nogle tætte bånd til andre unge mennesker.
  • Du lærer at stå på egne ben – Selvom du er glad for at bo sammen med dine forældre, så skal du jo lære at klare dig selv på et tidspunkt. Er du endnu ikke klar til at flytte hjemmefra, men vil du gerne udfordre dig selv, kan du tage på højskole.
  • Du styrker dit CV – Det er en realitet, at visse højskoleophold er med til at styrke dit CV. Mange tidligere deltagere har afsløret, at de har haft nemmere ved at komme ind på en relevant uddannelse efter at have afsluttet et højskoleophold i udlandet.
  • Du kan dygtiggøre dig både personligt og fagligt – Som deltager kan du forvente at forbedre dine kompetencer inden for forskellige fagområder. Foruden det faglige vil du også kunne styrke dine personlige kompetencer, da du meget vel vil blive mere udadvendt, ansvarsbevidst og moden.
  • Du får oplevelser og minder for livet – Et højskoleophold skiller sig ud fra traditionelle skoleophold, fordi der i højere grad er fokus på, at deltagerne skal få oplevelser og minder for livet. Dermed kan du være sikker på at rejse hjem med en masse minder i bagagen.

Statistisk set vælger de fleste unge mennesker en dansk højskole, men hvis du hellere vil opleve et andet land, så kan du med god grund tage kontakt til en højskole i udlandet. Zanzibar Højskolen er måske lige præcis den højskole, du leder efter. Læs mere om højskolen her: http://www.zanzibar-hojskolen.dk