accessories
21 juni, 2019

Georg Jensen – et smykkemærke for enhver smag

By Steflinkmester

Du kender det formentlig allerede – det danske smykkebrand Georg Jensen. Det er ikonisk og har eksisteret i mange år, uden at gå af mode. I de næste afsnit kan du læse mere om mærket og få hjælp til at finde det helt ideelle smykke for dig eller en du holder af.

Georg Jensen en dansk stolthed

Som skrevet ovenfor er Georg Jensen et historisk og faktisk  efterhånden ikonisk mærke. Georg Jensen blev stiftet af grundlæggeren af samme navn tilbage i 1904. Brandet kan således prale af en mere end 100 år gammel historie. Han blev i en ung alder uddannet guldsmed, og hans værker var selv fra den spæde start indbegrebet af godt håndværk og kunstnerisk talent. Sidenhen tog produktionen til, brandet blev etableret og tæller i dag – udover smykker – også ure og diverse ting til hjemmet. Køber man items fra Georg Jensen køber man også kvalitet og historie – netop derfor at det en favorit blandt rigtig mange danskere.

Smykker fra Georg Jensen

Den nu afdøde Georg var en særdeles dygtig guldsmed med sans for detaljer og funktionalitet. Han ubestridte mest kendte smykkekollektion er Marguerit serien.  Serien blev landskendt i 1940 da Georg Jensen forærede Danmarks dengang regerende dronning Ingrid et smykke med national blomsten Daisy eller Margueritten, for at lykønske hende med hendes først fødte datter, Margrethe. Dronning Margrethe har lige siden haft kælenavnet Daisy. For 10 år siden gik serien atter en genvunden popularitet og blev således som noget nyt også produceret i sølv og nye former og udgaver.

Rigtig mange danske kvinder ejer således et eller flere Marguerit smykker – og også store dele af den moderne Vestlige verden har taget smykket til sig.

Giv et smykke til en du holder af

Som sagt har Georg Jensen en bred og varieret smykkekollektion, så det burde være muligt at finde noget for enhver smag. Det er selv sagt altid lettere at købe smykke til sig selv end til en anden. Medmindre modtageren har været meget specifik med sine smykke ønsker, så kan det godt være lidt af en opgave at vælge det helt rette smykke. Når du går efter Georg Jensen smykker som en gave, så ved du på forhånd, at du forærer en gave væk i høj kvalitet og tidsløst design. Start med at aflure om modtageren foretrækker gulv eller sølv, om hun har huller i ørene og om hun er til diskrete smykker elle de mere prangende af slagsen. På den måde kan du langt lettere spore dig ind på hendes stil.

Georg Jensen er desuden så udbredt et smykke mærke, at det kan købes i butikker i langt de fleste danske byer. På den måde har du nem og let adgang til et stort udvalg af smykkerne, så du bedre kan sondere sortimentet og træffe det rigtige gavevalg. Gem endelig også garantibeviset, så du modtageren altid kan få hjælp, hvis smykket mod forventning skulle have en fejl eller mangel.