Indeklima
30 oktober, 2017

Guide: Skab et sundt indeklima derhjemme

By Billig-Mode.dk

Spo1

Det gennemsnitlige menneske opholder sig indendørs 80-90 % af tiden. Det lyder måske af meget tid, men det er ikke direkte farligt at tilbringe meget tid indendørs, hvis man blot sørger for at skabe og opretholde et sundt indeklima til glæde for alle.

Et sundere klima kommer ikke af sig selv, men hvad skal du foretage dig, hvis du gerne vil gøre noget godt for dit og din boligs helbred? Det skal vi kigge på i artiklen.

Luft ud efter endt brusebad

Selvom du er mest fokuseret på at tørre dig, tage pænt tøj på og lægge make-up, når du har været i bad, så er der lige én anden vigtig ting, du skal huske at gøre. Du skal selvfølgelig huske at lufte ud, så du hurtigt kan komme den fugtige luft til livs. Lad vinduet stå åbent i 5-10 minutter, før du lukker det igen. Foruden at lufte ud skal du tænde for udluftningen, før du stiller dig under bruseren og skruer op for det varme vand.

Varmepumpe

Skån miljøet og pengepungen med en miljøvenlig varmekilde (varmepumpe)

I dag taler man meget om, at man skal investere i miljøvenlige varmekilder, men hvilke miljøvenlige varmekilder findes der? Varmepumpen er en af de varmekilder, der ofte bliver fremhævet af fagfolk, da varmekilden gavner både pengepung og miljø. Du kan med andre ord både spare penge og skåne miljøet. Det er to gode grunde til at købe en varmepumpe til hjemmet.

Når du skal købe en varmepumpe, skal du sørge for at vælge den helt rigtige størrelse, så du hverken skaber et over- eller underforbrug. Sund opvarmning af boligen og varmepumper er to ting, som ofte bliver omtalt i en og samme anledning, da varmepumper bidrager til et bedre indeklima i både private boliger og i sommerhuse. MH Klimateknik ligger måske inde med din ideelle varmepumpe. Webshoppen er i hvert fald et besøg værd.

Tør altid vasketøj udenfor (eller i tørretumbleren)

Det er ingen hemmelighed, at mange danskere tørrer vasketøj indendørs, fordi det er nemmest, men du bør ikke gøre kunsten efter. Din bolig, heriblandt dine vægge, gulvtæpper og paneler kan nemlig tage skade, hvis du lader dit våde vasketøj hænge i din bolig.

På baggrund af ovenstående anbefaler vi dig, at du enten hænger dit vasketøj ud på dit tørrestativ eller alternativt benytter dig af din tørretumbler. Det bør du i hvert fald gøre, hvis du gerne vil skabe et sundere indeklima.

Bandlys rygning indendørs

Rygning og et sundt indeklima passer ikke sammen, uanset hvordan man vender og drejer det.

Er det vigtigt for dig at opretholde et sundt indeklima, bør du undgå at ryge indenfor. Et kompromis kan være at ryge under emhætten, men det bedste vil være, hvis man ryger udenfor.

Du kan læse mere om sund opvarmning af boligen på nettet, hvis du har brug for yderligere viden og inspiration.