Arbejdsmand
14 marts, 2019

Håndværker: Din fremtoning afhænger ikke kun af din påklædning

By Billig-Mode.dk

De fleste mennesker har en helt klar idé om, hvordan en håndværker skal være klædt og se ud. Som håndværker er det dog ikke nok at gøre sig tanker om påklædning. Der skal nemlig mere til end moderne og praktisk arbejdstøj for at fremstå professionel og anstændig.

I dag giver vi dig nogle konkrete tips til at forbedre dit image og derigennem få flere kunder i butikken. Artiklen er hovedsageligt henvendt til selvstændige med egen håndværkervirksomhed.

Dét betyder dit arbejdstøj for dit image

Selvom håndværkere ikke er kendte for at gå op i tøj og mode, så kan det ofte godt betale sig at gøre sig nogle overvejelser om dette. Ingen kunder forventer, at du tropper op til et møde eller en besigtigelse i et spritnyt jakkesæt, men der er ikke noget i vejen for lige at gøre lidt ud af sig selv ved at hoppe i noget rent og pænt arbejdstøj samt få styr på frisuren. Her gælder det selvfølgelig om at finde en god balance – alting med måde.

Når potentielle kunder skal danne sig et førstehåndsindtryk af dig som håndværker og tilbudsgiver, vil de ikke kun lægge mærke til, om du holder øjenkontakt, fremstår selvsikker og virker troværdig. De vil også analysere det ydre ved at kigge på outfit, frisure m.v. Det lyder måske lidt overfladisk at dømme folk ud fra deres udseende, men faktum er bare, at en persons outfit og udseende siger meget mere om vedkommende, end man kan forestille sig. Derfor kan det ofte godt betale sig at bruge 10 min. ekstra på sig selv om morgenen.

Opsummeret; dit udseende betyder meget i forhold til din fremtoning.

Du må aldrig gå ned på udstyr

Som selvstændig håndværker er det selvfølgelig ikke nok, at du går anstændigt pænt og sætter dit hår, inden du møder op hos kunden. Du skal også sørge for, at du får alt det nødvendige udstyr med, så du kan løse den givne opgave, hvad enten opgaven går på at bygge et skur eller reparere en garage.

Inden for håndværkerbranchen forhandles der ikke kun værktøj og maskiner i form af varmluftspistoler, hæftepistoler, boremaskiner, limpistoler og stikdåser. Der er også mulighed for at købe tætningslister, gevindstænger, beslag, stiger, stålrør, kæder etc. Med andre ord kan man købe alt, hvad hjertet begærer. Mange af disse maskiner, værktøj og dele er at finde på nettet, hvor man kan læse alt om specifikationer, minimumskøb osv.

Som håndværker – selvstændig eller ej – må man aldrig gå ned på udstyr. Sæt dig derfor ned og udarbejd en liste over, hvad du mangler. Derefter kan du indhente tilbud på det ønskede udstyr.