poker face
12 august, 2015

Hører mode og poker sammen?

By Billig-Mode.dk

Hører mode og poker sammen?

Det er nok de færreste, der forbinder poker med egentlige modetrends, men i de seneste år er der kommet et større fokus på sporten, samtidig med at flere live turneringer bliver TV-transmitteret. Image og valg af det rette modetilbehør har derfor fået en større plads i sporten, om end der stadig er mange pokerspillere, der går efter det komfortable frem for det moderigtige look. Vi kigger her på de beklædningsgenstande, der er typiske for pokerspilleren, og vi viser desuden, hvordan man som pokerspiller kan udnytte moden til at booste sit personlige image i pokeruniverset.

Hættetrøje og jeans – must haves

Når man bevæger sig hen til pokerbordet, er det allerede et vindende træk, hvis man udstråler selvsikkerhed, samtidig med at man virker til at være i fuldstændig kontrol med situationen. Tøjet kan spille en afgørende rolle. De fleste pokerspillere er derfor kendt for at vælge en stil, som man føler sig godt tilpas med, mens andre går efter en mere ekstrovert selvsikkerhed i form af et designerlook med enten dyre jakkesæt eller farverige festkjoler. Det er dog ikke usædvanligt at se professionelle pokerspillere troppe op i et par forholdsvis almindelige mørke jeans med en hættetrøje, gerne med et sponsortryk. Kvindelige pokerspillere vil ofte også kunne ses i en smart top eller T-shirt, og enkelte spiller måske helt bevidst på den feminine silhuet og synlige kavalergang, der kan virke som et distraherende element for modparten.

Det er dog ikke noget særsyn at se kvindelige pokerspillere i hættetrøjer. Hættetrøjen er næsten blevet et synonym for sporten, og den irske pokerspiller Phil Laak har gjort kombinationen med hættetrøje og solbriller til sit personlige varemærke. Man kunne her spekulere på, om der var tale om et strategisk valg, men det siges i pokerkredse, at Laaks stilkombination oprindeligt var et udslag af lidt for meget fest inden et pokerspil, og at hætten og brillerne derfor ikke kun havde til hensigt at skjule pokerfjæset. Du kender givetvis allerede hættetrøjens mange fordele, når du chiller derhjemme på sofaen, og det er derfor kun naturligt, at mange vælger hættetrøjen, når man skal tilbringe mange timer ved pokerbordet. Hættetrøjen har måske hidtil haft et lidt kedeligt image, men hættetrøjer fås nu i en lang række fede designs, der er ganske prisvenlige, og de henvender sig til begge køn.

De vigtige accessories

Vi ved alle, at det er de små detaljer, der gør udslaget. Et ordinært look kan blive ekstraordinært, hvis man blot vælger få, men vitale accessories. Inden for pokeruniverset er et af de vigtigste tilbehør caps, der ikke blot understreger det cool og casual look, men også kan være med til at skjule ansigtet, hvis man ønsker at bluffe sig frem. Det samme gælder solbrillerne, der ofte bæres af mange af de prominente pokerspillere under de store live events. Et andet fænomen, der har vundet indpas i miljøet, er såmænd hovedtelefoner, der er blevet lidt af et fashion statement. Det gælder bl.a. for den amerikanske pokerspiller, Vanessa Rousso, der både er kendt for at bære cap, solbriller og hovedtelefoner ved turneringerne.

Bertrand Grospellier – pokermiljøets enfant terrible

Selvom flere professionelle pokerspillere, såsom Leo Margets og Liv Boeree, er begyndt at give sporten et mere moderigtigt billede udadtil, findes der også de pokerspillere, der bevidst bruger den personlige stil som et statement til at skabe opmærksomhed frem for at danne egentlig mode. Bertrand ”ElkY” Grospellier er professionel pokerspiller hos PokerStars, og Grospellier er den mest succesrige franske spiller gennem alle tider. Foruden sine mange sejre har Grospellier bevidst flirtet med modestatements, der har været med til at give ham et ansigt i pokermiljøet, og han har således stillet op til pokerturneringer iklædt Joker-outfittet, kendt fra Batman-filmene, med dertilhørende sminke og grønt hår, samt et Assassin’s Creed-kostume.

Så hører mode og poker sammen?

Ja, i høj grad! Pokerspillere forsøger måske ikke bevidst at være modeikoner, men er derimod bevidste om, at moden kan booste ens personlige brand, hvilket ikke er en uvæsentlig faktor, når der skal forhandles nye professionelle kontrakter uden for pokerbordet. Mode handler ikke blot om at ”kopiere”, men i bund og grund om at blive husket! Så husk at finde din egen personlige stil, hvis du stiler mod pokerbordet!

image006-1