Hvad bragte efterårsmoden os i 2018?
24 november, 2018

Hvad bragte efterårsmoden os i 2018?

By Steflinkmester

Vi er gået ind i en ny sæson, hvilket betyder, at vi skal lægge det gamle efterårstøj tilbage i skabet igen. Det betyder også, at nye tendenser snart vil møde vores klædeskab. Men nu skal vi ikke glemme efteråret så hurtigt. Efterårskollektionerne var fyldt med fine mønstre, smukke farver og flotte design. Lad os tage et øjeblik og værdsætte hvad efterårsmoden bragte os i 2018.

Lækkert tøj til kvinder

Efteråret bragte en masse lækkert tøj til kvinder rundt omkring i verden. Og det bragte en stor variation af spændende mode inspireret af adskillige kilder. Faktisk til det punkt hvor stort set alle kunne have taget ud i butikkerne og endt med at finde noget, de ville kunne lide.

Det er ikke rigtigt efterår, før man har haft en stor og tyk sweater på. Heldigvis bragte efterårsmoden os alt fra chuncky strik til oversize frakker, der hang helt nede ved under knæet. Selv de ekstra store accessoires kom på mode. Som store bælter, halstørklæder og prangende tasker. Også robuste og store støvler.

Efterårsmoden valgte hovedsageligt at sætte fokus på sæsonens farver og kombinationerne af dem. Det var for det meste jord- og juvelfarver, der nåede frem på hylderne i butikkerne. Men det gennemgående motto for efterårskollektionerne var faktisk ”mix – don’t match”. Det gik for så vidt ud på, at du ikke behøvede at fokusere på at matche dit tøj på baggrund af farvegrupperne, men derimod kunne tage noget på med vidt forskellige farver, der slet ikke passede sammen.

Og som et medfølgende motto for efterårsmoden blev ”lag på lag” igen et af sæsonens klassiske tendenser. Her var det meningen, at du med vilje skulle putte så meget tøj på, som du kunne. Lag på Lag. Du kunne derfor sagtens tage et par bukser på indenunder din kjole og putte en striktrøje udover. Og hvis du skulle udenfor, kunne du med god samvittighed tage en ekstra jakke og et tørklæde på.

De største tendenser

Efterårsmoden bragte os i 2018 ikke kun de klassiske tendenser, men også et par af de nye. Et af de klassiske tendenser blev som det første tern. Uanset om det var på en lang frakke eller en simpel trøje. Derudover dukkede det blomstrede print frem igen. Også her var efterårskollektionen gået ind med en masse forskellige kombinationer af farver for at gøre det ekstra dristigt. Til sidst var der tracksuits, som lavede et comeback. Her havde man hentet inspiration hos mændene. Dog blev der tilføjet et lille tvist med et bælte om taljen.

Derefter introducerede sæsonen os for nogle af de nye tendenser. Der var for eksempel adskillige looks, hvor inspirationen til dem var blevet hentet andetsteds fra. For eksempel var westernlooket kommet frem på podiet med fine broderier, flæser og cowboystøvler. Der var også blevet hentet inspiration fra dyreriget, hvor leopardprintet opstod på flere frakker og striktrøjer. Og til sidst havde efterårsmoden tilføjet refleksioner. Der dukkede nemlig forskellige materialer op med metalliske overflader, glimmer eller pailletter for at give hverdagslooket lidt mere shine.