Vintage ur
6 januar, 2020

Opgrader håndleddet med dansk design

By Billig-Mode.dk

Det er nok ingen overraskelse at dansk design er populært. Både interiør og tøj er mere populært end nogensinde før, men også danske urmærker begynder så småt at gøre sit indtog.

Det at producere ure, er en temmelig omkostelig affære. Derfor har de danske producenter også ladet vente på sig, men nu er de ved at melde sig på banen – og de har været værd at vente på.

Det kølige, nordiske design tager sig godt ud på enhver arm, og er som vi kender det fra møbler og interiør. Meget af stilen er direkte overført til urene, der på én gang både er stilrene og sofistikerede. Det betyder at du er sikret at uret kan holde i generationer, og at de er lige så flotte om 20 år som om 20 minutter.

Et godt ur kan holde i mange år, og hvis du passer ordentligt på det, ser det lige så frisk ud som den dag du købte det. Det vigtigste er at vælge et ur med en robust urskive, da det typisk er den der bliver ridset først. En ny rem er relativt billig at udskifte, mens glasset kræver en noget større investering.

Smart ur

Hvilken stil passer til mig?

Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvilket ur man skal købe, og det letteste sted at starte er typisk i din dagligdag. Har du et fysisk krævende job, er det måske ikke lige her man finder gulduret frem. Her vil det være en bedre idé med et mere hårdført ét af slagsen. Omvendt duer det ikke til konfirmationen eller til brylluppet, og her skal du i stedet have fat i et dress ur.

Arbejder du i et mere stillesiddende job, hvor du ikke pludselig skal kløve dig igennem en skov, kan et dress ur sagtens være et fint ur til dagligdagen. Sørg for at dit ur passer til dit behov, så du ikke kommer til at skyde ved siden af. Det sikrer at du ikke betaler for funktioner du aldrig får brugt, og at du i stedet kan bruge pengene på at købe et ur i ekstra god kvalitet.

Mange begår ofte den fejltagelse, at gå efter det største og mest avancerede ur de kan finde. Men hvor ofte har du egentlig behov for at kunne aflæse månefaserne når du sidder på kontoret? Her kan det være en bedre idé at gå efter et mere stilrent ur, som holder sig i mange år. Hvis du er mere eventyrlysten, er det en god idé at gå efter en anden rem i stedet for. Det er langt billigere at udskifte remmen, og på denne måde kan du have én rem til kontoret, og én rem til brylluppet. Det tager ikke lang tid, og kan med ganske få værktøjer klares derhjemme.

En læderrem er et oplagt valg til både kontoret og festen, hvor et gummi eller resin bånd er mere holdbart. En stållænke er også et populært valg, og er meget robust. Det er dog mere tilbøjeligt til at få ridser, og er typisk dyrere i indkøb.