21 oktober, 2015

Rensning af kaffepletter på tøjet

By Billig-Mode.dk

Danmark er et af de lande i verden, hvor der procentvis bliver drukket allermest kaffe. Derfor er det også naturligt, at rigtigt mange danskere døjer med kaffepletter på tøjet.

Lever man en travl hverdag, hvor man ét øjeblik ikke lige tænker på, at man står med en kop kaffe i hånden, så kan kaffen hurtigt ende på tøjet. Heldigvis findes der flere gode fremgangsmåder til effektivt at rense og fjerne kaffepletter fra tøjet.

Vi præsenterer dig for en simpel, men effektiv fremgangsmåde som du med fordel kan benytte dig af.

Gode råd til at fjerne kaffepletter

  1. Undgå at kaffen tørrer ind: Det første og måske vigtigste tip er, at kaffen ikke må tørre ind. Når først kaffepletter er tørret ind i tøjet,  kan de være ekstremt svære at fjerne. Derfor er det afgørende, at du reagerer med det samme uheldet er ude og ikke venter til næste dag med at fjerne kaffepletter.
  2. Vær forsigtig: Når du skal fjerne kaffepletter fra dit tøj hjælper det ikke, at du er utålmodig og tværer pletten ud. I stedet bør du være tålmodig og forsigtig ved udelukkende at fokusere på det område, hvor pletten / pletterne befinder sig.
  3. Varmt vand og opvaskemiddel: Herefter anbefaler vi, at du finder en stor balje frem og fylder den op med varmt vand samt en smule vaskemiddel. Når baljen er fyldt op, kan du lægge tøjet i blød, hvor det skal ligge i 1-6 timer – afhængig af om det er hvidt eller kulørt tøj.
  4. Skyl efter: Når der er gået 1-6 timer, skal du skylle tøjet grundigt efter. Vi anbefaler, at du skyller tøjet af med varmt / lunkent vand.

Hvis pletten ikke er helt væk, kan du gentage overstående fremgangsmåde. Før du gentager processen, bør du dog vaske materialet i vaskemaskinen ved enten 30 eller 40 grader.

Vi håber, at du kan få glæde af vores guide. Vi ønsker dig held og lykke med at fjerne de uønskede kaffepletter på dit tøj.

image006-1