Model og mad
15 september, 2020

Sådan er diæten for en model

By Billig-Mode.dk

Modeller misundes ofte for deres slanke, tonede figurer. Hvis du gerne vil se lidt mere ud som en model, kan du prøve at foretage nogle enkle ændringer i din diæt. De fleste modeller følger kostvaner med et højt indhold af frugt, grøntsager, komplekse kulhydrater, proteiner og sunde fedtstoffer, men lave i mættede fedtstoffer, sukker og forarbejdede fødevarer. Du skal også sørge for at træne og følge andre retningslinjer for en sund livsstil for at supplere din sunde kost.

Spis masser af frugt og grøntsager

Hvis der er noget som du aldrig kan få nok af, så er det frugt og grøntsager. At spise frugt og grøntsager vil give din krop de vitaminer og næringsstoffer, den har brug for, og fordi de indeholder en relativ lille mængde af kalorier. Dermed kan du spise større mængder mad, end du ville kunne, hvis du spiste fedtfattige fødevarer.

Desuden gør modeller også brug af at frugt og grøntsager har en fantastisk indflydelse på de indre organer, hvilket afspejler sig på det ydre udseende. Dette kan blandt andet ses ved at du bliver mere oppustet, og at hår og hud har det super godt.

Nogle modeller vælger også at tage kost og vitamin supplementer, for at give deres krop et boost. Dette kan være alt fra zinck -vitamin til CBD-olie. CBD har nemlig en blandt andet en anti-inflammatorisk effekt og er fyldt med antioxidanter ligesom meget frugt og grønt også er. Dette er super vigtigt når det kommer til en models arbejde. For udover det gavner udseendet, så styrker det også immunforsvaret. Læs mere om dette på cibdolcbd.dk.

Hvis du har svært ved at spise nok frugt og grøntsager, så prøv at juice dem eller lave nogle lækre smoothies.

Spis komplekse kulhydrater

Kulhydrater er også vigtige for en sund kost, men gå altid mod fuldkorn i stedet for raffinerede kulhydrater. Brun ris, fuldkorns pasta og havre er alle gode muligheder. Du kan sagtens lave nogle lækre boller og pandekager med fuldkornsprodukter, uden at gå på kompromis med smagen.

Desuden kan du sagtens udskifte det raffinerede sukker med alternativer som honning eller kokossukker.

Undgå forarbejdede fødevarer

Alt det der er lavet med kemikalier eller raffinerede ingredienser, betragtes som forarbejdet mad. Dette inkluderer alt fra hvidt brød til bacon til kartoffelchips. Alt for forarbejdede fødevarer er dårlige for dig, fordi de typisk indeholder mange kalorier, dårlige fedtstoffer, salt og sukker, samtidig med at disse fødevarer har et lavt indhold af fibre, vitaminer og næringsstoffer.

Forarbejdede fødevarer dog være vanedannende, hvilket betyder at det kan være svært at skære dem væk i starten. Men når du først er vant til at spise rigtig mad, vil du være glad for at du gjorde det.

Pas på sukkerholdige drinks

Hvis du drikker sodavand, juice eller sødet kaffe, indtager du sandsynligvis ekstra kalorier end du behøver. Dette har en model ikke mulighed for, hvis de skal være i en fantastisk form.

Kroppen behandler ikke disse flydende kalorier på samme måde som det gør med fast mad, så du vil sandsynligvis føle dig lige så sulten efter at have drukket dem. En model er derfor nødt til at gå efter alternativer som danskvand med lidt citron i, eller en lækker hjemmepresset juice uden sukker og tilsætningsstoffer.