Hylder i hjemmet
6 januar, 2020

Sådan pifter du hjemmet op for småpenge

By Billig-Mode.dk

Er det ved at være tid til forandring i hjemmet, men er budgettet stramt? En gang ny maling, eller et par smukke hylder i træ kan give nyt liv til et gammelt hjem – uden du behøver pantsætte hele vestfløjen.

Hvis du vil have så billig en makeover som muligt, så se på hvordan du allerede bor. Ofte vil man med få detaljer kunne give et helt nyt look, uden at udskifte hele inventaret. En ny lampe eller et nyt tæppe kan gøre underværker, og kræver ikke den store investering.

Start med væggene

Der er alt for mange hvide vægge i vores hjem. Det kan hurtigt få det til at se ud som om vi lige er flyttet ind, og kan være deprimerende at leve i på lang sigt. Et par billeder til at dække de bare vægge, kan hurtigt gøre det mere hjemligt. Hvis du er typen der ofte rykker rundt på ting i hjemmet, kan du overveje at stille nogle billeder på nogle hylder, frem for at skulle hænge billeder op hver gang du skifter.

Hylder giver dig mere fleksibilitet i din indretning, da du også kan bruge dem til at stille lysestager, planter og andre ting. Nogle gange kan hylden i sig selv også være et smukt møbel. Generelt set er vi for ”gode” til at indrette os for hvidt, hvilket ofte kan virke sterilt. Men med nogle få tricks kan det sagtens virke hjemligt.

Unikt hjem

Vær ikke bange for nye farver

Hvis man føler sig lidt eventyrlysten, kan man sagtens begynde at eksperimentere med farver og teksturer. Farver er én af de hurtigste måder at få en ny indretning, og det behøver ikke være svært at bruge farver i hjemmet.

For at komme stille og roligt i gang, kan du starte med at male i en afdæmpet farve, som stadig er lys – men som stadig giver lidt kulør på tilværelsen. En god detalje vil være, at lade nogle af farverne gå igen. Maler du stuen i en lys grøn, kan du vælge et par sofapuder i samme nuance.

Du kan også lege med mønstre, og lade et stribet tæppe indgå i din indretning, så længe det komplimenterer vægfarven. Et råt betonlook eller et marmorbord vil også kunne være med til at sætte lidt mere gang i indretningen – uden at du behøver gå alt for meget amok med farven.

Det vigtigste er, at du holder dig til et par udvalgte farver, som arbejder sammen frem for at modarbejde hinanden. Forestil dig et hjem med hvid, sort og guld som farvepalet – her har vi et elegant og eksklusivt look med blot tre farver. Vender vi den om, og siger gul, grøn og blå – så har vi pludselig noget der ligner et permanent børneværelse.

Du skal ikke være bange for at arbejde med farver, men sørg for at bruge dem med omhu. Brug afdæmpede farver, og hold dig eventuelt til to nuancer og én farve (som i eksemplet med sort, hvid og guld), for at være på den sikre side.