Sådan vælger du det rigtige sportsur
Markedet for sportsure, aktivitetsure og pulsure og hvad de ellers bliver kaldt er en jungle at finde ud af – men det behøver ikke være besværligt at vælge det helt rigtige aktivitetsur. Følg disse steps og bliv klogere på hvad du skal lægge vægt på, når du skal vælge det helt rigtige sportsur.
Step 1: Kig på funktionerne
Start med at få styr på hvilke funktioner du skal bruge – det er dumt at betale ekstra for at få funktioner, du ikke har brug for – og de ekstra funktioner kan hurtigt koste mange penge!
Skal du f.eks. bruge aktivitetsuret til løb, kunne det være væsentligt, at det har et indbygget løbeprogram eller indbygget GPS, så du kan se den nøjagtige distance og tid.
En billig løsning på et løbeur kunne være et Sportsbuddy Veryfit V2 – der har et stort udvalg af funktioner og indbygget sportsprogrammer, men ikke indbygget GPS – i stedet kan du koble uret op med din mobil og bruge din telefons GPS.
Nogle af de mest kendte funktioner hos et sportsur er:
- Klokkeslæt
- Dato
- Alarm
- Stopur
- Pulsmåler
- Skridttæller
- Kalorietæller
- Blodtryksmåler
- Søvntracker
- GPS
- Musik kontrol
- Multi-sports mode
- SMS og opkald notifikation
Step 2: Kendte mærker eller mindre brands?
Du vil med garanti helst købe et sportsur fra de kendte mærker som Garmin, Fitbit eller Suunto – men her skal du være opmærksom på, at du typisk kommer til at betale for brandet og ikke altid for funktionerne.
En ting du skal overveje er derfor: køber du uret for den brandmæssige værdi, eller fordi du vil have et ur med nogle smarte funktioner, du kan bruge i din træning? Hvis det er det sidste, så bør du kigge på mindre brands – som typisk er langt billigere end de kendte brands og har de samme funktioner.
Det kunne f.eks. være:
Step 3: Fysiske eller online butikker?
Fysiske butikker:
Når der skal handles elektronik, vælger mange at købe det i en fysisk butik, så de kan se produktet, inden de betaler – men faktisk kan der være mange penge at spare på at købe varer på nettet, da online butikker spare omkostningerne til butikslokaler (alt lige fra indretning til lys og varme) – og derfor kan de tilbyde de samme produkter billigere.
Fordele ved fysiske butikker:
- Muligt at se, prøve og sammenligne urene fysisk.
- Tag uret med hjem med det samme – og undgå ventetiden med posten.
- Få service fra personalet
Online butikker:
Som nævnt tidligere kan der være mange penge at spare, men en anden fordel er, at sortimentet på internettet er langt større, end du finder i butikkerne. Når du har fundet det ur, du ønsker at købe, kan du desuden også søge efter anmeldelser – eller finde Youtube videoer af uret hvor det er i brug – de fleste producenter eller hjemmesider har videoer af deres produkter.
Fordele ved online butikker:
- Store besparelser – da webshops ikke har høje omkostninger til butikslokaler.
- Større udvalg end i fysiske butikker – du kan finde alle modeller på internettet!
- Muligt at finde anmeldelser fra andre – både fra butikken selv og andre på f.eks. Youtube.
Undgå svindel butikker:
Har du besluttet dig for at købe dit sportsur på nettet fremfor i en fysisk butik? Så har vi her samlet en liste, der viser dig, hvad du skal kigge efter, når du skal handle trygt på nettet.
Trustpilot: Tjek altid Trustpilot igennem hos det firma du ønsker at handle hos, inden du køber noget. Trustpilot viser dig, hvordan andres oplevelse med firmaet har været. Vælg gerne et firma som har 20+ anmeldelser for at få et retvisende billede over deres service.
Adresse: Alle oplysninger såsom kontaktoplysninger – mail, adresse og CVR-nummer skal du kunne finde på deres hjemmeside – typisk findes disse på virksomhedens ”kontakt” side. Du kan også tjekke om firmaet findes på Proff.
Leveringstid: Tjek altid hvor lang leveringstiden er for de forskellige butikker. Handler du hos et professionelt firma, skal der gerne være dag til dag levering.
Opsummering:
Start med at find ud af om det er brandet eller funktionerne, du vil betale for. Find dernæst et ur der matcher de funktioner du skal bruge – og tag højde for prisen. Det betyder, at du ikke bør betale flere tusinde kroner for et sportsur, hvis du kun skal bruge skridttæller funktionen. Find herefter uret i en fysisk eller online butik – alt efter hvad du har valgt.