Skijakke dame
1 oktober, 2013

Skijakker – Sådan finder du den bedste skijakke

By Billig-Mode.dk

Skijakker til mænd Skijakke dame Skijakker

Vi mener at det er på rette tid med en artikel om skijakker anno 2013. Vi har valgt at denne artikel skal være for alle, så derfor er denne artikel relevant for dig, uanset om du er mand eller kvinde. Artiklen er ligeledes for forældre, da vi også kommer ind på skijakker til børn. For både mænd, kvinder og børn vil vi koncentrere os om to specifikke skijakker, som vi vil anbefale til jer.

Skijakker til børn Skijakker til damer Skijakker til mænd

Hvad er en skijakke?

En skijakke er en jakke der er designet til skibrug. Mange vælger at bruge en normal vinterjakke på skiferie, men vinterjakker og skijakker er altså ikke helt det samme. Når man er på skiferie, så skal man kunne holde sig varm, samtidig med at skal kunne kunne ånde i gennem jakken. Samtidig skal jakken kunne holde sig varm under meget lave temperaturer, som en skijakke er beregnet til. Derfor er vores anbefaling at du søger efter skijakker og ikke vinterjakker, hvis du skal på skiferie.

Tjekliste til valg af skijakke

Når du skal ud og finde den rette skijakke, så er det vigtigt at du er opmærksom på bl.a. kvalitet. Nedenfor har du en lille liste over ting, som du bør have med i dine overvejelser, før du vælger hvilken skijakke du ønsker.

  • Skijakken skal være vandafvisende og have en god åndbarhed. I den forbindelse bør du kigge efter hvor højt vandsøjletrykket jeg. Som minimum bør skijakken have et vandsøjletryk på 4000 mm, men hvor vandsøjletryk højere desto bedre. Du skal ligeledes kigge efter åndbarhed, som jeg anbefaler skal være min. 4000-5000 mm.
  • Praktiske lommer bør også være et krav, når du skal købe en skijakke. Det mest praktiske er store lynlåslommer, som er nemme at åbne og lukke samtidig med at du ikke risikerer at mobil, penge o.l. ryger ud af lommen. Et must må være at der skal være min. to lommer foran ved maveregionen.
  • God komfort og bevægelighed bør også være et krav for en skijakke. Når man er på skiferie bevæger man sig meget og ofte i høje hastigheder, så det er vigtigt, at der er god plads til at bevæge sig i.
  • En anden ting du bør opmærksom på er kraven på skijakken. Det mest optimale er en høj krave, da det beskytter din hals bedst, så du slipper for ondt i halsen samtidig med, at det er mest behageligt.
  • Sidst, men ikke mindst vil det være klogt at gå efter en skijakke, hvor ærmerne er forholdsvis stramme. Hvis ærmerne ikke sidder tæt til huden, så vil du hurtigt lukke rigtig meget kulde ind.

Skijakker til damer

Vi starter ud med damerne, som nedenfor vil blive præsenteret for tre praktiske skijakker fra kendte mærker.

Skijakke dame

 

Overstående skijakke er fra mærket TWINTIP, som går op i at brugerne skal opleve en form for frihed og maksimum afslappelse i deres tøj. Der er desuden tale om et mærke med høj fokus på at deres tøj skal være behagelig, funktionelt og ikke mindst i god kvalitet. Der er tale om en lyseblå jakke med en række små detaljer i sort, hvid og rød. Kigger vi på kraven, så er den kindbeskyttet, foret og har en høj krave. Skijakken er både vindtæt, åndbar og vandafvisende, hvilket er et endnu stort plus. Af detaljer kan det nævnes at skijakken består af hele 3 lag, indvendige- og udvendige lynlåslommer, justerbar hætte og justerbar ærmekant.

Kvalitet: 100 % polyester

Pris: 1095 kr.

Forhandler: Zalando.dk

________________________________________________________________________________

Skijakker damer
Den anden og sidste skijakke vi vil anbefale til kvinde er overstående skijakke fra mærket Salomon. Der er tale om modellen “SPEED”, som udover lilla også kan købes i en række andre farver. Selve stilen er temmelig enkel, hvilket gør den stilfuld og elegant. De neongrønne lynlåse og øvrige detaljer i neongrøn giver skijakken et frisk pust.

Tager man et hurtigt kig på skijakken fra Salomon, så kan man se at den har fire lynlåslommer udenpå. Der er tale om to sidelommer, en lomme ved brystet og en lomme på venstre overarm. Derudover er der også en inderlomme, som man ikke kan se på overstående billede. Ligesom overstående skijakke er den jakke ligeledes vind- og vandtæt samt god åndbarhed. Af detaljer kan man nævne den aftagelige- og justerbare hætte samt de vandtætte lynlåse.

Øvrige skitøj fra Salomon kan ses her: http://www.salomon.com/dk/activity/alpine-skiing.html

Kvalitet: Foret består af 100 % polyster, mens overmaterialet består af 86 % nylon og 14 % elasthan.

Pris: 3195 kr.

Forhandler: Zalando.dk

Skijakker til børn

Så er det blevet børnenes tur til at modtage anbefalinger til valg af skijakker. Eller rettere sagt er det forældrene, som der skal købe skijakker til deres børn, som bør læse de næste par afsnit grundigt. Når der er tale om børn, så bør man bare kigge efter vinterjakker / flyverdragter i stedet for at søge efter skijakker.

Skijakker børn

 

Den første skijakke vi skal bruge på til børn er overstående fra mærket Ticket To Heaven. Der er altså tale om et rimelig velkendt tøjmærke, så vi springer faktadelen over.

Jakken er marineblå med turkise detaljer på lynlåse og hætte. Ticket To Heaven vinterjakken har en del praktiske detaljer som aftagelig hætte, lynlås fortil, sidelommer i begge sider og gode reflekser. Jeg valgte bl.a. at anbefale denne skijakke, da den er testet til et vandsøjletryk på 10.000 mm samt en åndbarhed på 8.000 mm, hvilket er virkelig imponerende for en skijakken i den prisklasse. Skijakken kan både vaskes og komme i tørretumbleren, men det anbefales at gøre det så sjældent som muligt, da det kan gå udover kvaliteten.

Kvalitet: Naturligt andedun og fjer

Pris: 1099,95 kr.

Forhandler: Kids-World.dk

________________________________________________________________________________

Skijakker

Dernæst går opmærksomheden over på denne skijakke fra Molo. Der er tale om en blå skijakke til børn med neonorange detaljer. Molo vinterjakker er utrolig praktiske at have med på skiferie. Skijakken har utallige lækre detaljer som reflekser, lomme til liftkort, to sidelommer, lynlås fortil, justerbar ærmer, snefang m.m.

Ligesom skijakken fra Ticket To Heaven kan denne skijakke til børn også prale med et vandsøjletryk på 10.000 mm og en åndbarhed på 8.000 mm.

Kvalitet: Kvaliteten består af 100 % polyamid (yderstof) og 100 % polyester i inderstoffet og foeret.

Pris: 1.199,95 kr.

Forhandler: Kids-World.dk

Skijakker til mænd

Nu er endelig blevet herrenes tur, så er du mand, så bør du læse de næste to anbefalinger af skijakker.

Skijakker til mænd

 

Som de skarpe øjne måske har set, er der tale om skijakke fra mærket The North Face. Der er tale om en rigtig behagelig og praktisk North Face vinterjakke med fyld i gåsedun. Umiddelbart ser jakken stor og tung ud, men faktisk er skijakken lavet i et rigtig let materiale, som gør at den vejer overraskende led. Det gør samtidig at jakken er nem at pakke ned, hvorefter den fylder imponerende lidt.

Det kan være svært at se på det lille billede, men jakken har lynlås fortil samt to store sidelommer. Selvom der er tale om jakke i let materiale, er jakken tyk og kan holde dig varm selv under meget lave temperaturer. En vinterjakke som denne er oplagt til at bruge som skijakke, da den både er vand- og vindtæt samtidig med at den holde kulden ude.

Kvalitet: 100 % nylon

Pris: 1.799,95 kr.

Forhandler: Pro-Outdoor.dk

________________________________________________________________________________

Skijakker herre

 

Den sidste skijakke vi vil kigge på i denne omgang er denne jakke fra mærket Fjällräven. Har man før ejet en Fjällräven vinterjakke, ved man at de er utrolige dejlige at have på samtidig med at de er i god kvalitet og kan holde kulden ude.

Skal vi hurtigt løbe i gennem detaljerne, så kan der bl.a. nævnes aftagelig- hætte og pelskant, fem udvendige lommer og høj kræve. Lommen ved brystet kan åbnes og giver adgang til jakkens inderste to lommer. Fjällräven skijakken er foeret med en masse små fibre (Supreme Microloft), som holder kulden ude og holde på varmen indefra.

Jakken er både vind- og vandafvisende og er meget slidstærk, da jakken er forstærket med G-1000 Heavy Duty.

Pris: 3.599,95 kr.

Forhandler: Pro-Outdoor.dk