Smykker
2 juli, 2019

Smykker til den modebevidste kvinde

By Billig-Mode.dk

Smykker er en uundværlig del af et gennemført outfit. De fuldender looket og kan være med til at give tøj et nyt udtryk. Hvad end det er de gamle klude i skabet eller det helt nye fantastiske skrud til sommerens bryllup, så kan det rigtige smykke gøre en verden til forskel og løfte outfittet til nye højder. Det kan komplimentere eller give modspil. Understrege stilen eller stå for sig selv. Der er de smykker, der ligger på sengebordet og tages på hver eneste morgen og de mere specielle, der er forbeholdt særlige lejligheder.

Er du på udkig efter at forny dit smykkeskrin en smule? Men er du samtidig i tvivl om hvilke tendenser, der lige nu præger de store fashionshows catwalks og modemagasinernes sider? Ønsker du at være moderigtig, men er i tvivl om, hvad du skal lede efter?

Vi guider dig her i artiklen til, hvad du skal gå efter for at være med på noderne og giver et indblik i de nyeste trends indenfor smykker. Heldigvis er der noget for enhver smag, så alle kan være med.

More is more

Én af sæsonens helt store trends er det store og iøjnefaldende. Store modehuse som Chanel og Loewe har været med til at tilbagebringe farverige og markante smykker efter mange år med små, minimalistiske smykker. Her er tale om et comeback til farver, chunky armbånd og statement øreringe.

Et let og tilgængeligt eksempel herpå er de store hoop-øreringe, der overalt fylder gadebillet. Det er et tilbageblik til 80’ernes glam. Se f.eks. disse smukke snoede af slagsen fra Jane Kønig. Det er ikke blot størrelsen på smykkerne, der kan vække opsigt. Lag-på-lag-tendensen er ligeledes yderst trendy takket være mærker som Gucci og Chanel. Her er utallige kombinationsmuligheder, og man kan eksperimentere med at blande minimalistiske og chunky smykker; guld-, sølv- og farvede; klassisk og nyt, perler og sten. Det gælder om skabe dit helt eget udtryk, der komplimenterer din personlighed og udstråling.

En anden retrotrend, der er på retur, er chokeren, som har vundet indpas i modebilledet de sidste par år. Dog i en mere raffineret og elegant udgave end 90’erne.

To nye tendenser

Noget, der er kommet frem den seneste tid, er personaliserede smykker som de kendte lovetags. Hvad end det er et romantisk kærestesmykke eller kærligheden mellem mor og datter eller en søskendeflok, der repræsenteres eller måske mindet om en savnet kær, er der muligheden for det med sådan en kæde.

En ganske ny tendens er kropssmykker, der ikke blot sidder om hals eller håndled, men derimod smyger sig om mere af kroppen. Disse kan både benyttes indenunder og udenpå tøjet. Eksempelvis over en enkel hvid t-shirt eller tittende frem under en nedringet kjole.

Tidløse klassikere

Og så er der naturligvis de tidløse smykker, der med deres klassiske minimalisme kan bæres gennem generationer. De smykker, der aldrig går af mode. Investerer du i sådan et smykke, er du sikker på ikke at gå galt i byen, og du kan bære smykket livet igennem samt måske endda give det videre, så det kan vandre gennem generationer. For er der noget smukkere end arvestykker? Det er det sikre valg. Her kan der investeres, hvorfor det også er værd at kigge efter lækre, rene materialer, såsom 18 karat guld, ægte perler og endda måske ægte ædelstene som diamanter, hvis det skal være ekstravagant. Et eksempel på et sådant tidløst smykke er denne perleørering, der er i mat 18 karat guld og med en unik perle. Øreringen er simpel og elegant, men alligevel dragende, i sit udtryk og kan benyttes til alle lejligheder i kvinder af alle aldre, hud- og hårfarver og stilarter.