Solcreme på kroppen
6 december, 2022

Solcreme: Hvorfor er det så vigtigt?

By Billig-Mode.dk

Der er ingen tvivl om, at vi alle har hørt, at vi skal bruge solcreme og at solcreme er super vigtigt for vores hud. Men hvad sker der egentlig helt præcist med huden, når vi ingen solcreme bruger vs. når vi bruger den? Dette kan du blive meget klogere på her i denne artikel, hvor vi vil gå meget mere i dybden om, hvordan din hud kan drage gavn af solcreme.

Den kosmetiske del

Der er en del kosmetiske fordele ved at bruge solcreme. Solcreme danner nemlig et beskyttende lag på din hud som gør, at solens stråler ikke kan trænge lige så nemt igennem og skade din hud. Solens stråler har nemlig stor skadelig effekt på din hud – og specielt i ansigtet. Huden i ansigtet er nemlig ekstra sensitiv!

Der er ikke noget at gøre ved, at huden ældes med tiden. På længere sigt vil huden begynde at rynke, fordi kroppen ganske enkelt producerer mindre kollagen. Kollagen er nemlig det stof, som er med til at holde huden spændstig og giver et ungt look.

Man kan gøre mange ting selv for at holde huden ung. C-vitamin er med til at øge kroppens produktion af kollagen – men det kan også være en god idé at tage forebyggende valg. Herunder kan man blandt andet huske at bruge solcreme! Det er individuelt hvilken er den bedste solcreme ansigt, men alle er klart bedre end ingenting!

Den sundhedsmæssige del

Foruden en masse kosmetiske fordele, som du kan opleve, ved at gøre brug af solcreme, er der også en masse sundhedsmæssige fordele. Man kan nemlig få hudproblemer – og herunder også hudkræft – hvis man ikke beskytter sig selv ordentligt imod solens stråler.

Man kan også opleve at få en masse pigmentfejl på huden fra solen, som også kan ende med at udvikle sig til hudkræft. Solen går nemlig ind og ødelægger hudens naturlige balancer, hvis kan have store konsekvenser.

Mange undervurderer ganske enkelt solens styrke, og hvor negativ den kan være. I mange år har det også været populært at slikke sol og komme hjem til Danmark med en solbrun hud. Dog kan dette hurtigt blive farligt.

Pas på dig selv!

Der er ingen tvivl om, at du bør passe godt på dig selv. Man kan gøre meget for sit udseende og ikke mindst for sin sundhed. Man kan både spise sundt og varieret samt motionere – og sidst men ikke mindst, kan man altså bruge solcreme!