hækle eller strikke tøj
19 november, 2015

Strikke og hækle moderigtigt tøj

By Billig-Mode.dk

hækle eller strikke tøjDer er ingen der siger, at du behøves bruge en formue for at købe nyt og moderigtigt tøj. Der findes nemlig et godt alternativ, som lyder på, at du kan strikke eller hækle dit eget tøj. Det kræver naturligvis, at du har visse færdigheder, men du behøves ikke nødvendigvis at være et naturtalent for at strikke eller hækle tøj. Vi giver dig en række gode tips i dette blogindlæg, så du kan komme i gang med at designe og fremstille dit eget tøj.

Læg en slagplan

Først og fremmest kan du med fordel lægge en slagplan, hvor du bliver enig med dig selv om, hvad du skal strikke og hækle. Skal du fremstille tøj til dig selv, din kæreste, dit barn eller noget helt fjerde? I den forbindelse skal du tænke over, hvor stort tøjet skal være, hvilke materialer du vil anvende, og hvilke farver der skal bruges. Skal du f.eks. strikke eller hækle en ny trøje til dit barnebarn, så er det nødvendigt, at du på forhånd har taget mål på barnet.

Find en strikke- eller hækleopskrift

Hvis du ikke har den store erfaring med at strikke eller hækle, så kan du med fordel benytte dig af en opskrift. På garninternettet finder du mange tusinder opskrifter på f.eks. sweatere og huer til børn. Følger du opskrifterne trin-for-trin, vil du sjældent kunne gå helt galt i byen. Du kan naturligvis også prøve dig frem med din egen opskrift, hvis du har mod på det.

Anvend det rette garn

Mindst lige så vigtigt er det, at du anvender kvalitetsgarn. Har du blot et lille kendskab til garn, så vil du vide, at der kan være stor forskel på kvaliteten. Der findes mange former for garn, hvor akrylgarn, bomuldsgarn og bambusgarn er blandt de mest almindelige varianter. Der er rig mulighed for at shoppe kvalitetsgarn til overkommelige priser. Det kan du f.eks. gøre hos forhandleren Rito.dk, som har specialiseret sig i salg af garn til private. Vores indtryk er, at udvalget er størst på nettet, samtidig med at udvalget er størst.