Fri fagskole
21 oktober, 2017

Værd at vide om frie fagskoler

By Billig-Mode.dk

Spo1

Frie fagskoler bliver debatteret som aldrig før, men hvad er definitionen på en fri fagskole, og er denne skoletype mon noget for dig? Det kan du finde ud af, hvis du læser denne artikel. Det er vores klare ambition at besvare alle dine ubesvarede spørgsmål.

Hvad er en fri fagskole?

Før vi vil komme ind på emner som optagelse, adgang og fremtidsmuligheder, så er det vigtigt at slå fast, hvad en fri fagskole er. De frie fagskoler er tilegnet unge mennesker, som ønsker en praktisk vej til den ønskede ungdomsuddannelse. Du kan tilmelde dig, hvis du enten har afsluttet 9. klasse eller er fyldt 16 år.

Føler du dig ikke klar til at starte på en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse endnu, så er et ophold på en fri fagskole værd at overveje. Det er i hvert fald et fint alternativ til den traditionelle 10. klasse, som udbydes på en lang række danske skoler, heriblandt privatskoler.

Vigtige fakta

I dette afsnit bliver du introduceret for nogle udvalgte, relevante fakta om den omtalte skoletype. Det er vel at bemærke fakta, som du kan bruge til at vurdere, om en fri fagskole er noget for dig, eller om du skal vælge et af de mange alternativer. Herunder får du de vigtige fakta:

  1. Prisen afhænger af din alder (over / under 18 år)
  2. Prisen kan variere fra skole til skole
  3. Der er ingen øvre aldersgrænse
  4. Varigheden kan variere (fra 1 uge og op til 1 år)
  5. Du bor på skolen (med undtagelse af dagelever)
  6. Der er mulighed for at besøge de fleste skoler inden evt. tilmelding

Hvilken fri fagskole skal jeg vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange frie fagskoler, så du er nødt til at undersøge forskellige muligheder, før du træffer et valg. Sorø Fri Fagskole er en af de fagskoler, du kan overveje at besøge, hvis du har mod på et lidt anderledes skoleophold. Sorø Fri Fagskole er ikke mindst noget for dig, som interesserer dig for gastronomi, game design eller design. Læs meget mere på følgende link: fagskole.nu