Vild med cykling? Sådan finder du den bedste mountainbike

Spo1

Cykling handler for mange danskere ikke kun om at komme fra det ene sted til det andet, men i højere grad om at have det sjovt, få pulsen op og teste egne færdigheder.

Er du vild med cykling? Savner du mere spænding i en travl hverdag?

Hvis ja, så bør du overveje at investere i en mountainbike eller også kendt som en mtb, så du kan komme ud og prøve kræfter med landets mange skovområder, som byder på stejle stigninger, skarpe sving og hæsblæsende nedkørsler. I denne guide får du hjælp til at vælge den bedste mountainbike til netop dig.

Mountainbike

At vælge den rigtige mountainbike

”Der findes mange hundrede mountainbike cykler, så hvilken skal jeg vælge for at få mest muligt for pengene?”

Det er et meget klassisk spørgsmål, som der beklageligvis ikke findes et kort svar på. Det kommer nemlig an på mange forskellige faktorer som køn, økonomi, krav og meget andet.

Indledningsvis skal du vide, at der er forskel på herrecykler og damecykler. Den store forskel ligger i selve geometrien, som er kønsspecifik. For at sikre den maksimale komfort og kraftoverførsel er det alfa og omega, at du vælger en mountainbike, som er tilegnet dit køn. Er du i tvivl om, hvorvidt cyklen er udviklet til mænd eller kvinder, så spørg forhandleren.

Det er en god idé at være kønsspecifik i sin søgen efter den perfekte mountainbike, jovist, men der skal også tages højde for mange andre faktorer. Du kan og bør eksempelvis også stille krav til hjulstørrelse, stelmateriale, geartype, farve, bremsetype og evt. andre faktorer. Jo flere komponenter du er opmærksom på, desto bedre.

Er du ikke bange for at få snavs under neglene og mudder på tøjet, så træk i cykeltøjet, sæt dig op på din nyindkøbte mountainbike og sæt kursen mod det nærmeste skovområde. Husk din sunde fornuft, når du kører i kuperet terræn, så du ikke kommer galt afsted.