Her finder du billige fødevarer

Spo1

Synes du også, at mange fødevarer er blevet ekstremt dyre? Det er der i hvert fald mange, som oplever. Og derfor kan det være en god idé at overveje, om der findes gode måder og metoder til at finde billige fødevarer, så du kan spare lidt penge på dit madbudget. Disse råd vil jeg give dig i denne artikel, og jeg håber, at du kan bruge dem til at spare lidt penge og finde nogle billigere steder at handle dine fødevarer. På den måde kan du måske bruge dine penge på noget, som er mere sjovt, end blot helt almindelige fødevarer, som du spiser til hverdag.

billige_fodevarer

Bekæmp madspild og spar penge

Mange fødevarer bliver sat markant ned i pris, hvis de nærmer sig sidste salgsdato. Og her kan du få utrolig meget billigt, men stadig utrolig lækker og frisk mad. Skal du fx spise en ret i aften, kan du sagtens købe nogle fødevarer, som har sidste salgsdato i morgen; typisk vil de blot koste en brøkdel af prisen, men fødevaren i sig selv fejler absolut intet. Så har du både været med til at bekæmpe madspil, hvilket er godt for miljøet, og du har sparet penge. Det er to fluer med ét smæk – og det kan man jo ikke umiddelbart brokke sig over.

Heldigvis er der mange butikker og supermarkeder, som er begyndt at gøre brug af denne tendens, hvor de sætter prisen markant end på de fødevarer, der er ved at blive for gamle, i stedet for bare at smide dem ud, selvom de måske ikke fejler noget. Det er netop derfor, at du ofte læser om folk, som skralder, hvilket er et begreb for, at man kigger i containerne ved de enkelte supermarkeder og tager det mad, som er blevet smidt ud, men som ikke fejler noget og sagtens kan spises, uden man bliver syg og dårlig.

Vælg discountmærker

En anden måde, du kan spare penge på dine fødevarer, er ved at vælge discountvarer. Mange supermarkeder har deres egne mærker, som typisk er lidt billigere, men som stadig har en god kvalitet. Ønsker du at spare penge, kan det derfor være et oplagt valg at kigge lidt længere ned på hylden, hvor disse lidt mere discountagtige varer står frem for bare altid at vælge de, der står ligefor, og som måske koster mere, uden kvaliteten nødvendigvis er markant bedre end de lidt billigere alternativer.

Måske har discount fået et ry for at have dårlig kvalitet, men det er slet ikke altid tilfældet. Nogle af disse discountmærker er det, der hedder private label, som betyder, at de er produceret på samme fabrik mange af deres konkurrenter, men der er blot lagt et andet navn på for at dække. Altså finder man nogle gange, at kvaliteten er helt den samme i discount sammenlignet med ikke-discount. Og hvis prisen er lavere, men kvaliteten er den samme, er det jo ikke et særlig svært valg at træffe. Så har du pludselig sparet en masse penge – helt uden at gå på kompromis med kvaliteten.