Shopping
7 marts, 2018

Sådan får du lynhurtig internetforbindelse til onlineshopping

By Billig-Mode.dk

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk

De fleste har oplevet det, du skal netop til at gå til betaling af dine nøje udvalgte varer på din yndlings webshop, du klikker på betal, men straks sker der en fejl da der er problemer med internettet. Til din store frustration har du nu mistet varerne i kurven og må starte forfra.

Læs med her, hvor Samlino.dk forklarer hvordan du vælger det rette internet til netop dit behov så du slipper for at spilde din tid på unødvendige netværksproblemer og undgår disse frustrerende situationer.

Mobilt eller fastnetbredbånd?

Før du vælger en bestemt bredbåndsløsning, er det vigtigt, at du identificerer dine behov for internet. En af de ting, du bør tage stilling til, er valget mellem mobilt bredbånd eller fastnetbredbånd til hjemmet. Hos mange udbydere kan du vælge mellem pakker med fastnet internet og pakker med mobilt bredbånd, men løsningerne kan også købes hos separate forhandlere. Du bør derfor selv vurdere, hvad du mener dækker dine behov bedst.

Hvilken internethastighed har jeg brug for?

Det første du bør vide er, at hastigheden på din internetforbindelse deles op i to – download og upload. Det er tallet på download-hastigheden, der først fremgår i tallet på hastigheden, hvorefter tallet for upload-hastigheden fremgår. Eksempelvis betyder 10/1 Mbit/s, at du får 10 Mbit/s i download hastighed og 1 Mbit/s i upload hastighed.

Din internethastighed vil også være afhængig af hvilken form for bredbåndsteknologi, du har valgt. Har du valgt dsl, vil din internetforbindelse også blive påvirket af dit tv, som i dette tilfælde går ind og trækker på internetforbindelsen. Dog kun hvis du også har tv på dsl. Du kan godt have dsl-internet og tv via parabol eller COAX, uden at det påvirker din internetforbindelse.

Ligeledes skal du være opmærksom på, at hvis du kører med trådløs forbindelse (WiFi), vil der oftest også ryge noget af hastigheden herved.

Download-hastigheden

Download-hastigheden er det vigtigste, når du skal vælge, hvilken bredbåndsforbindelse du skal have – det er nemlig den, der siger noget om, hvor hurtigt du kan hente noget ned på din computer. Det er altså denne, der bestemmer, hvor godt du kan streame film, serier og andet tv.

Internet med en hastighed på 10 Mbit/s

Denne hastighed er god, hvis der kun er behov for at være en bruger ad gangen på internettet samtidigt med, at internettet primært kun anvendes til e-mails, søgning på hjemmesider og sociale medier.

Internet med en hastighed på 20 Mbit/s

Denne internethastighed kan benyttes til aktiviteter – såsom streaming, gaming og download af filer. Har du en trådløs forbindelse, skal du kun regne med at kunne streame på 2 enheder samtidig.

Internet med en hastighed på 50 Mbit/s

Denne hastighed er blevet mere og mere populær blandt den danske befolkning, da den kan klare datatunge aktiviteter – såsom download af store filer, gaming og streaming af tv i høj kvalitet. Flere (4-5) enheder kan bruges samtidigt uden problemer. Det er dog langt fra alle, der reelt kan modtage denne hastighed.

Internet med en hastighed på 100 Mbit/s

Det er langt de færreste husstande, som har brug for en internetforbindelse på 100 Mbit/s. Denne hastighed er god til husstande, som har flere brugere, der er online samtidigt, og hvor forbindelsen skal kunne det hele. Med denne hastighed kan du spille, streame HD-film og hente tunge filer. Denne hastighed kan kun opnås via COAX eller fibernet.

Find det billigste bredbånd til dit behov

Når du har besluttet, hvilken hastighed og bredbåndstype du vil benytte, kan du med fordel gratis sammenligne bredbånd online på tjenester som samlino.dk, hvor du kan sammenligne hele markedet og finde den billigste løsning til dit behov.